Greenpeace: Σκοπεύουμε να εξαγοράσουμε το εργοστάσιο λιγνίτη της Vattenfall

Η Greenpeace μέσω της επικεφαλής της στη Σουηδία, Ανίκα Γιάκομπσον, ανακοίνωσε πως αναζητά κεφάλαια για να εξαγοράσει τα λιγνιτωρυχεία της Vattenfall στη Γερμανία προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση λιγνίτη στην περιοχή και να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Αναλυτικότερα σε ενημερωτικό email που έστειλε η Annika Jacobson στο Bloomberg Business, τονίζει πως το συγκεκριμένο λιγνιτωρυχείο, το οποίο έχει δυναμική 8000 μεγαβάτ έχει ως τιμή πώλησης τα 2 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά η Greenpeace σήμερα είναι σε θέση να αναζητήσει και να αντλήσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Ο οικονομικός αναλυτής του Bloomberg, Ρότζερ Ρίνκε τονίζει πως στην τελευταία αποτίμηση της αξίας του το λιγνιτωρυχείο είχε αξία που άγγιζε τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και η εταιρεία σουηδικών συμφερόντων Vattenfall, η οποία το έχει στην κυριότητά της επιθυμεί να το πουλήσει καθώς οι τιμές λιγνίτη, όπως και του αργού πετρελαίου τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Από την πλευρά της εταιρείας, η εκπρόσωπος Σαμπίνε Φρένινγκ σε email που έστειλε στο Bloomberg τονίζει πως όντως η επιχείρηση είναι προς πώληση και πως όλες οι σοβαρές προσφορές είναι «καλοδεχούμενες».
Πηγή: skai.gr