Κίνα: Θανάτωσαν πάντα και το πούλησαν για το κρέας του

Τρεις άνδρες στη νοτιο-δυτική Κίνα διώκονται για την πώληση 35 κιλών κρέατος προερχόμενου από ένα πάντα που θανάτωσαν.

Δύο αδέλφια και ένας άλλος άνδρας λέγεται επίσης ότι έχουν πουλήσει τα πόδια του ζώου και ότι έφαγαν και οι ίδιοι μέρος του κρέατος του ζώου.

Η αστυνομία ανακάλυψε το δέρμα του πάντα και 10 κιλά κρέατος σε μια επιδρομή που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το προερχόμενο από λαθροθηρία πάντα είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Κίνα, εκεί όπου τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα θεωρούνται εθνικός θησαυρός.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αποστροφή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αδελφοί, ο Wang Wenlin και Wang Wencai, κατηγορούνται από την αστυνομία ότι σκότωσαν το πάντα στην περιοχή Ζατόνγκ στη νότια επαρχία Γιουνάν.

Λέγεται ότι πούλησαν το κρέας και τα πόδια του για περίπου 750 δολάρια σε έναν άλλο άνθρωπο, τον Λι Κεκουάν, ο οποίος στη συνέχεια το μεταπώλησε σε έξι ακόμα άτομα.

Τεστ DNA για το κρέας και το δέρμα που κατασχέθηκε από την αστυνομία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα ενήλικο θηλυκό πάντα.

Το δικαστήριο της Γιουνάν, λέει ότι η έρευνα για τους τρεις άνδρες έχει ολοκληρωθεί και ότι τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Υπάρχουν λιγότερα από 2.000 άγρια πάντα στην Κίνα. Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας έχει τα γιγάντια πάντα στη λίστα με τα απειλούμενα ζώα, αλλά ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Το κυνήγι των πάντα μπορεί να οδηγήσει σε 10ετή φυλάκιση, σε ισόβια κάθειρξη ή ακόμα και σε θανατική ποινή.
Πηγή: skai.gr