Κλείσιμο

Γιάτρεψαν και θα απελευθερώσουν καρέτα - καρέτα που δάγκωσαν σκύλοι

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ o Σύλλογος για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη την απελευθέρωση της «Αιμιλίας», χελώνας που τραυματίστηκε από επίθεση σκύλων. Πρόκειται για μία ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα, με μήκος καβουκιού 76,5 εκ., και βάρος 58 κιλά που βρέθηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, τα ξημερώματα της 2ης Ιουνίου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, το πρωί της 2ας Ιουνίου, οι εθελοντές του Συλλόγου, κατά την καθημερινή περιπολία τους στην παραλία του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην περιοχή Βουνάκι, την εντόπισαν και θεώρησαν ότι βρίσκεται στην φάση της ωοτοκίας.

Μετά από κάποια λεπτά που την παρατηρούσαν κατάλαβαν ότι δεν κινείται και αφού την πλησίασαν είδαν ότι αιμορραγούσε από τους δύο ώμους της. Τα τραύματα ήταν βαθιά και οι εθελοντές κατάλαβαν ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα επίθεσης σκύλων καθώς υπήρχαν αντίστοιχα ίχνη γύρω της και τα σκυλιά. Αν και τα αδέσποτα είχαν ήδη απομακρυνθεί κατά μήκος της παραλίας έγιναν αντιληπτά από τους εθελοντές.

Αφότου κάλυψαν με γάζες τις πληγές της, η χελώνα μεταφέρθηκε με το αμάξι του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κυπαρισσία και από εκεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Μάλιστα για τη διάσωση της το Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας συνεργάστηκε με τους εθελοντές για την επιτυχημένη μεταφορά της χελώνας στην Αθήνα καθώς και το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Πηγή: skai.gr