Κλείσιμο

Μείωση των εκπομπών αερίου έως και 45% μέχρι το 2025

Η αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) θα προτείνει σήμερα κανονισμούς που στοχεύουν στην μείωση των εκπομπών μεθανίου από τις βιομηχανίες του πετρελαίου και φυσικού αερίου από 40% έως 45% την επόμενη δεκαετία, από τα επίπεδα του 2012, είπε χθες μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Οι κανονισμοί για το μεθάνιο είναι ένα τμήμα της στρατηγικής της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

Οι στόχοι των σημερινών προτάσεων είναι συμβατοί με μια ανακοίνωση του Ιανουαρίου από την κυβέρνηση Ομπάμα ότι ήθελε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου έως και 45% μέχρι το 2025, είπε η πηγή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δημοσιοποίησε την τελική μορφή του σχεδίου του να λύσει το θέμα των αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με άνθρακα, απαιτώντας την μείωση των εκπομπών άνθρακα στη βιομηχανία αυτή κατά 32% (από τα επίπεδα του 2005) μέχρι το 2030.
Πηγή: skai.gr