Κρήτη: Συνελήφθη για κακοποίηση αλόγων – Δεκάδες σκελετοί ιπποειδών

Στη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται ότι κακοποιεί συστηματικά τα γαϊδούρια και τα άλογα του στον Γιούχτα Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε την Τρίτη το βράδυ η ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος του η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr οι αστυνομικοί νωρίτερα είδαν δύο εξαθλιωμένα γαϊδούρια σε χωράφι δίπλα από την επιχείρηση εστίασης που διατηρεί τα οποία μετά βίας στέκονταν στα πόδια τους ενώ το τρίχωμα τους είχε πέσει. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα ζώα τα μάζεψε από τον δρόμο και τα φιλοξενεί για να τα σώσει ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες τα γαϊδούρια είναι σε άθλια κατάσταση εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.

AlogoGiouxtaIrakleiou (4)

Η ΠΦΠΟ τη Δευτέρα έστειλε επιστολή στον αστυνομικό περιφερειακό διευθυντή Κρήτης Μιχαήλ Καραμάνλακη και στον διοικητή του Α.Τ. Καστελλίου Νικόλαο Μηλάκη ζητώντας την άμεση επέμβαση τους, ώστε να διαπιστωθεί αν όσα τους καταγγέλθηκαν ισχύουν αλλά και για να σωθούν όσα ζώα βρίσκονται στα χέρια του συλληφθέντα, ενώ την επιστολή την συνόδευαν και από τις 20 φωτογραφίες με τα πτώματα ιπποειδών που κείτονταν στις ταΐστρα εδώ και μήνες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr αστυνομικός που κατάγεται από την περιοχή, αλλά υπάγεται σε άλλο αστυνομικό τμήμα, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα τις εκπροσώπους της ΠΦΠΟ πως όσα λέγονται για την κακοποίηση των γαϊδουριών, που έχουν απομείνει ζωντανά, ισχύουν όμως για να δικαιολογήσει την αδράνεια του εξήγησε ότι και εκείνος το πληροφορήθηκε πολύ πρόσφατα.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και τις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό αν ο συλληφθείς θα δικαστεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ υπάρχει μέριμνα για την άμεση φροντίδα των άρρωστων ζώων.

AlogoGiouxtaIrakleiou (3)

Πηγή: Πηγή: zoosos.gr