Πληροφορίες πως δολοφονήθηκε και ο αδελφός του Cecil, ο Jericho

Νεκρός από ανθρώπινα πυρά φέρεται να βρέθηκε και ο αδελφός του Cecil του λιονταριού, ο Jericho, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook και Twitter η υπηρεσία που ασχολείται με την προστασία των άγριων ζώων (Zimbabwe Conservation Task Force ή ZCTF).



Ο Jericho, που είχε αναλάβει την προστασία των μικρών παιδιών του αδελφού του, φέρεται να βρέθηκε νεκρός σήμερα Σάββατο. Παραπλήσιες δηλώσεις έγιναν στη συνέχεια από στελέχη της υπηρεσίας στο δίκτυο CNN και την εφημερίδα USA Today.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της ZCTF διαψεύστηκε άμεσα από ερευνητή που παρακολουθεί το κοπάδι των λιονταριών.

««Μοιάζει ζωντανός και υγιής σε εμένα», είπε στο πρακτορείο Reuters.

Άγνωστο παραμένει ποιος σκότωσε το αρσενικό λιοντάρι (αν σκοτώθηκε τελικά), ακριβώς ένα μήνα αφότου ο αδελφός του θανατώθηκε από έναν 55χρονο οδοντίατρο, κυνηγό τροπαίων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια έγδαρε και αποκεφάλισε το ζώο, αφήνοντας πίσω το πτώμα του.

Οι Αρχές της Ζιμπάμπουε έχουν χαρακτηρίσει παράνομη τη θανάτωση του Cecil και έχουν ζητήσει την έκδοση του 55χρονου Γουόλτερ Πάλμερ από τις ΗΠΑ. Το λιοντάρι παρασύρθηκε με δόλωμα έξω από τα όρια του προστατευόμενου πάρκου όπου ζούσε και τραυματίστηκε θανάσιμα από το χτύπημα βέλους.

Ο οδοντίατρος, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του, έχει διαμηνύσει μέσω εκπροσώπου του πως δεν γνώριζε ότι το ζώο ήταν προστατευόμενο και ότι υπέθετε πως οι σχετικές άδειες κυνηγιού ήταν εν τάξη.

Φέρεται να είχε πληρώσει περίπου 50.000 δολάρια για το κυνήγι του Cecil, έχοντας προσλάβει δυο ντόπιους ως οδηγούς. Οι συνεργάτες του έχουν συλληφθεί στη Ζιμπάμπουε και δικάζονται για λαθροθηρία.
Πηγή: skai.gr