Περικοπές και στο περιβάλλον από τη βρετανική κυβέρνηση

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σπιτιών βρίσκεται στο επίκεντρο περικοπών της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ αγγλικών media. Συγκεκριμένα το σχέδιο «Green Deal» αναμένεται να μπει άμεσα «στον πάγο» καθώς επιβαρύνει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, να λάβουν χρηματοδότηση αλλά και άλλα κίνητρα ώστε να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των τζαμιών, των μονώσεων αλλά και των boilers των οικιών τους προκειμένου να μειώσουν τόσο την ενεργειακή κατανάλωση όσο και το ανθρακικό αποτύπωμα.

Το Τμήμα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Μεγάλης Βρετανίας σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει πως προχωρά σε τερματισμό των σχετικών ενισχυτικών ενεργειών ώστε να μην επιβαρύνει τους φορολογούμενους με πρόσθετα βάρη.

Το Green Deal είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά στο σύνολό του το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε ως στόχο μέχρι το 2020 να έχει μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας κατά τουλάχιστον 30% από τα σημερινά επίπεδα. Λόγω της οικονομικής ύφεσης φαίνεται πως το περιβάλλον ακόμη και για τους βρετανούς περνά σε δεύτερη μοίρα.
Πηγή: skai.gr