Πρόεδρος ΣΠΑΥ: Συμφέροντα θέλουν την τσιμεντοποίηση της Α’ ζώνης του Υμηττού

Την ύπαρξη συμφερόντων, που απεργάζονται την ανοικοδόμηση και τσιμεντοποίηση της Α’ ζώνης του Υμηττού, κατήγγειλε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού), και δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος στη σκιά της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ο κ. Βαλασόπουλος επισήμανε δε ότι δεν προχώρησαν οι αναγκαίοι καθαρισμοί του δάσους, καθώς εγκλωβίστηκαν τα χρήματα στις τράπεζες από τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες εργολάβοι να μην καταφέρουν να υλοποιήσουν το έργο που είχαν αναλάβει.


Bασίλης Βαλασόπουλος

«Όλοι έχουμε ευθύνες» δήλωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης, ζητώντας συγγνώμη για τις οποίες ελλείψεις ωστόσο κατήγγειλε ότι εξαγριωμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στον υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία της πόλης αντιδήμαρχο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε ακόμη δραματική έκκληση να αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα τα έργα για τα φυσικά φράγματα, ώστε να σωθεί η Ηλιούπολη, ο Βύρωνας και η Αργυρούπολη από ενδεχόμενες πλημμύρες.
Πηγή: skai.gr