Βλάβη κρατά στο έδαφος το Solar Impulse

Η Ελβετική ομάδα που είχε ως στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου με το τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμες πηγές αεροπλάνο, ανέβαλλε τα σχέδια της μέχρι το τέλος τουλάχιστον του έτους λόγο σοβαρής βλάβης που προέκυψε.

Η βασική αιτία για τη συγκεκριμένη αναβολή είναι η βλάβη που έχουν υποστεί οι μπαταρίες του αεροσκάφους και συγκεκριμένα κατά την πτήση από την Ιαπωνία στη Χαβάη. Η συγκεκριμένη βλάβη αποδείχθηκε σοβαρότερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί και αναμένεται να πάρει αρκετούς μήνες ώστε να διορθωθεί.

Το αεροσκάφος αναμένεται να παραμείνει στο σταθμό του ειρηνικού στο αεροδρόμιο Καραεόλα όπου και θα λάβουν χώρα όλες οι ενέργειες επιδιόρθωσης.

Η ομάδα τονίζει πως μετά το πέρας των επισκευών θα ακολουθήσουν κάποιες απαραίτητες δοκιμαστικές πτήσεις και η αποστολή αναμένεται να επανεκκινήσει στις αρχές του 2016. Ως πιθανότερο σήμερα σενάριο φαντάζει, το Solar Impulse, να κάνει την πτήση από Χαβάη μέχρι τις δυτικές ακτές τον ΗΠΑ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στόχος της αποστολής είναι να διασχίσει στη συνέχεια την Αμερικανική ήπειρο, τον Ατλαντικό και να επιστρέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Αμπου Ντάμπι από όπου και ξεκίνησε την αποστολή του τον περασμένο Μάρτιο.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι ιδανική και υπάρχει μία μικρή απογοήτευση αλλά ήδη το project έχει επιτύχει μία σειρά πολύ σημαντικών αποτελεσμάτων.
Πηγή: skai.gr