Κλείσιμο

Ενημερωμένοι οι πολίτες για την ανακύκλωση

- Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν (περίπου 8 στους 10), απάντησαν ότι η ανακύκλωση είναι τμήμα της ζωής τους και μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος. 

- Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (85%) γνωρίζει ότι στους μπλε κάδους πετάμε συσκευασίες από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, γυαλί, χαρτί και πλαστικό.

- Μεγάλο ποσοστό (64%) από όσους απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, θεωρούν ότι οι ηλεκτρικές συσκευές που έχουν χαλάσει πρέπει να παραδίδονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Παρόλα αυτά, σημαντικός αριθμός των πολιτών που απάντησαν (περισσότεροι από 2 στους 10), υποστήριξαν ότι ηλεκτρικές συσκευές που έχουν χαλάσει, τις πέταξαν στα σκουπίδια.

- Το ενθαρρυντικό είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία (87%) γνωρίζει σωστά ότι πρέπει να καθαρίζουμε τις συσκευασίες από υπολείμματα πριν τις πετάξουμε στον μπλε κάδο.

- Περισσότεροι από 9 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, γνωρίζουν ότι όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να ανακυκλωθούν. 

- Στο ερώτημα για το ποια αντικείμενα δεν θα πρέπει να βάζουμε στον μπλε κάδο, οι πολίτες σωστά απάντησαν (91%) ότι υπολείμματα τροφίμων δεν πρέπει να ανακυκλώνονται με τις συσκευασίες. 

Mε σύνθημα «Ανακύκλωσε! Κάν' το τρόπο ζωής» πάρτε μέρος στις δράσεις ανακύκλωσης, του Σκάι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., έχοντας την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

 

.



Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου