Γίνε το παράδειγμα! Ανακύκλωσε την παλιά σου ηλεκτρική συσκευή

Με τα σημερινά δεδομένα, στη χώρα μας παράγουμε κάθε χρόνο περίπου 3,8 εκατομμύρια τόνους αστικών στερεών απορριμμάτων (απορρίμματα που προέρχονται από κατοικίες και εμπορικές δραστηριότητες), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις ποσότητες αυτές τα απόβλητα της γεωργίας, του οικοδομικού τομέα και της βιομηχανίας.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοικος αυτής της χώρας παράγει κατά μέσο όρο 380 κιλά αστικά απορρίμματα ετησίως, αυξάνοντας τις ανάγκες για νέους ΧΥΤΑ.
Ως εκ τούτου, η ανακύκλωση των αποβλήτων είναι ένα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μιας κοινωνίας μας. Ωστόσο με την ανακύκλωση δε βοηθάμε μόνο στη μείωση των απορριμμάτων. Μειώνουμε τη ρύπανση, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες και βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ξεκινά μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αυτό το σημαντικό θέμα.

Πρώτο μας μέλημα,ως πολίτες, είναι να μάθουμε περισσότερα γύρω από την ανακύκλωση:πώς να ανακυκλώνουμε σωστά τις συσκευασίες των προϊόντων που καταναλώνουμε, πώς να διαχειριζόμαστε με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας, ποια πορεία ακολουθούν τα απόβλητα αυτά για να μετατραπούν από σκουπίδια σε χρήσιμα υλικά.
Όμως, εξίσου σημαντικό είναι να πιστέψουμε στην αξία της ανακύκλωσης και να αναλάβουμε ατομική ευθύνη. Γιατί οι υποδομές και η τεχνογνωσία υπάρχουν και μας περιμένουν να κινήσουμε το μηχανισμό της ανακύκλωσης.

Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην ανακύκλωση. Με τη συνεργασία όλων μας, της πολιτείας, των φορέων ανακύκλωσης και των πολιτών μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Είναι μεγάλες οι ποσότητες των υλικών, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλα, ξύλο,που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακόμη, ανακυκλώνοντας συσκευασίες, ηλεκτρικές συσκευές και πολλά άλλα ανακυκλώσιμα είδη.

Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και ο διαδικτυακός τόπος του ΣΚΑΪ ξεκινούν την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας.

«Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», αυτό το Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στου Γουδή, στο parking του Θεάτρου Badminton.



Πηγή: skai.gr