Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο της Γεωλογίας

Τον θαυμαστό κόσμο της Γεωλογίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρεθούν το προσεχές Σάββατο, 25 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Διαδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις" όπου διοργανώνεται εκδήλωση από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Απολιθώματα και ορυκτά, σεισμοί και ηφαίστεια, σπήλαια και γεωμορφές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματικές αλλαγές, ρήγματα και γένεση οροσειρών, γεωλογικά μοντέλα και χαρτογράφηση, υδρογονάνθρακες, μελέτη αρχαιοτήτων με γεωφυσικές μεθόδους, είναι ορισμένα μόνο από τα πολλαπλά θεματικά αντικείμενα της επιστήμης της Γεωλογίας για τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί το κοινό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Η Γεωλογία αποτελεί μέρος της ζωής μας. Εντούτοις η επιστήμη αυτή έχει σχετικά μικρή αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία, και λόγω της εξειδικευμένης γνώσης που παρέχει, το κοινωνικό σύνολο δυσκολεύεται να παρακολουθήσει πολλές φορές τα διάφορα αντικείμενά της αλλά και τις εξελίξεις καθώς και τις νέες ανακαλύψεις".

 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Με ένα σφυρί και μία λούπα» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Παρλάντζα (γεωλόγος, ερασιτέχνης κινηματογραφίστρια). θα ακολουθήσει η διοργάνωση ενός πρωτότυπου εργαστηρίου αναγνώρισης και παρατήρησης ορυκτών, πετρωμάτων, απολιθωμάτων και πολλών γεωλογικών φαινομένων.
Πηγή: skai.gr