Κλείσιμο

Τα παιδιά μαθαίνουν να σώζουν τον πλανήτη μας μέσα από το παιχνίδι!

Η οικολογική συνείδηση και ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι αρετές με τις οποίες γεννιόμαστε, αλλά αρετές τις οποίες αποκτούμε, και μόνο σταδιακά βρίσκουν έκφραση στις συνήθειες της καθημερινότητάς μας.

Όπως με όλα τα πράγματα, ο πιο εύκολος τρόπος να μάθουμε τις απλές, καθημερινές συνήθειες που προστατεύουν το περιβάλλον (αλλά πολλές φορές και την τσέπη μας) είναι να εκτεθούμε σε αυτό τον τρόπο σκέψης από την παιδική ηλικία.

Αυτό ακριβώς είναι η «αποστολή» του «Save Your Planet Kids» (Παιδιά σώστε τον Πλανήτη σας), ενός μοναδικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού για κινητά και για ταμπλέτες που στοχεύει στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης από τις μικρές ηλικίες, προσφέροντας παράλληλα τη χαρά ενός παιχνιδιού.

Το παιχνίδι μαθαίνει τα παιδιά να λειτουργούν οικολογικά (και οικονομικά!) μέσα στο σπίτι, να εξοικονομούν ρεύμα, ενέργεια και νερό και να ανακυκλώνουν σωστά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, μέσα σε ένα όμορφο ψηφιακό περιβάλλον που επιβραβεύει την προσπάθεια και τονώνει την αυτοπεποίθηση.



Το «Save Your Planet Kids» συνοδεύεται από μια υπέροχη εφαρμογή ζωγραφικής, που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ζωγραφίζουν ό,τι θέλουν, αλλά και στους γονείς να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν τις δημιουργίες των παιδιών τους.

Περιλαμβάνει επίσης, ένα πρωτότυπο Δωμάτιο Μουσικής, όπου τα παιδιά μπορούν να συνθέσουν τις δικές τους μελωδίες με την βοήθεια των πολύχρωμων πουλιών και των παπιών, ή να ακούσουν παιδική μουσική ειδικά φτιαγμένη για την εφαρμογή!

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς (Save Your Planet Kids - Home Adventure), που εστιάζει στη ζωή στο σπίτι, διατίθεται μέσω της Google play και των Amazon stores με τον τίτλο Save Your Planet Kids, ενώ σύντομα θα διατίθεται και για iOS από την Apple στο iStore.
Πηγή: skai.gr