Στο Ευρωδικαστήριο για ανεπαρκή επεξεργασία λυμάτων η Ελλάδα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα η Κομισιόν, για ανεπαρκή επεξεργασία λυμάτων που παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσιάζει καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας και δεν διαθέτει κατάλληλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας σε πέντε οικισμούς, ενώ για άλλους τρεις τα στοιχεία που υποβλήθηκαν είναι είτε ανεπαρκή είτε δείχνουν μη συμμόρφωση με τα κατάλληλα πρότυπα.

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για ανεπαρκή επεξεργασία λυμάτων που παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσιάζει καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας και δε διαθέτει κατάλληλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας σε πέντε οικισμούς (Προσοτσάνη, Δοξάτο, Ελευθερούπολη Γαλάτιστα και Βαγιά). Για τρεις άλλους οικισμούς (Πολύχρονο, Χανιώτη και Δεσφίνα), η Επιτροπή θεωρεί ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν είναι είτε ανεπαρκή είτε δείχνουν μη συμμόρφωση με τα κατάλληλα πρότυπα.

Πρόκειται για οικισμούς με πληθυσμό από 2.000 έως 15.000 κατοίκους, οι οποίοι θα έπρεπε να διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων ήδη από το 2010.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου - skai.gr