Κλείσιμο

Διέφυγε τον κίνδυνο το αρκουδάκι που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Μέτσοβο

Διέφυγε τον κίνδυνο ο Γιώργος, ο μικρός αρκούδος που βρέθηκε πυροβολημένος στο Μέτσοβο στις 24 Νοεμβρίου. Η περίθαλψή του συνεχίζεται στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρου στον Αετό Φλώρινας, και υγεία του είναι πλέον σαφώς βελτιωμένη.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες εντατικής φροντίδας από την επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η κατάσταση του Γιώργου έχει σταθεροποιηθεί και τρέφεται κανονικά χωρίς να του χορηγείται ορός.

Ο σοβαρός τραυματισμός του στο κεφάλι από βλήματα πυροβόλου όπλου του είχε προκαλέσει οίδημα που υποχώρησε μετά από αρκετές ημέρες.

Το νεαρό ζώο θα παραμείνει στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρου για μακρά αποθεραπεία. Την εξέλιξη της υγείας του θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου και οι καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσα Κομνηνού και Γιώργος Καζάκος.

Ελπίδα όλων είναι ότι ο μικρός Γιώργος θα ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ώστε να μπορέσει τους επόμενους μήνες να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: skai.gr