Ρόδος: "Δεν ήθελα να σκοτώσω το σκυλάκι, αλλά να το φοβίσω" δηλώνει ο δράστης

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώων, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος του 74χρονου που συνελήφθη στις Καλυθιές για το θάνατο με σιδερένιο σωλήνα του κουταβιού που φιλοξενούσε το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες», και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η δίκη του 74χρονου, ο οποίος ισχυρίζεται πως απλώς ήθελε να φοβίσει το ζώο και όχι να το σκοτώσει, επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή, αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου (την επόμενη Παρασκευή) καθώς ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου με προβλήματα υγείας όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν μέλη του φιλοζωικού σωματείου. Το δε περιστατικό σύμφωνα και με το κατηγορητήριο σημειώθηκε μέσα στο κτήμα που διατηρεί στο Φαληράκι ο 74χρονος, όπου και εκτρέφει κότες, κουνέλια και κατσίκια.

Εκεί ο 74χρονος φέρεται να χτύπησε το κουτάβι (8 μηνών) με σιδερένιο σωλήνα στο κεφάλι, και από το χτύπημα επήλθε ο θάνατος του ζώου.

Όπως είπε, στις 9 το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου πήγε στο περιφραγμένο χωράφι του και είδε 15 από τις κότες που διέθετε να είναι πνιγμένες – σκοτωμένες και τον συγκεκριμένο σκύλο να έχει στο στόμα του αίματα και μία από τις κότες.

Ο 74χρονος δήλωσε πως το θέαμα τον έκανε να θολώσει και επάνω στα νεύρα του πήρε ένα άδειο σίδερο με σκοπό να φοβερίσει το σκύλο και με αυτό τον χτύπησε μία φορά.

Πηγή: skai.gr