Xαροπαλεύει ελαφάκι που χτυπήθηκε με κυνηγετικό όπλο στη Ρόδο

Με σκάγια αγριογούρουνου σημάδεψαν και πυροβόλησαν αρσενικό ελαφάκι, αδίστακτοι λαθροθήρες στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, καταφέρνοντας έτσι να το τραυματίσουν σοβαρά... Από το σώμα του αφαιρέθηκαν δύο χοντρά σκάγια, αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη αφού χτυπήθηκε σε ζωτικά σημεία και στην σπονδυλική του στήλη και η επιβίωσή του κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. 

Το περιστατικό που έφερε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η ΡΟΔΙΑΚΗ, σημειώθηκε πριν από αρκετές μέρες σε δασική περιοχή ανάμεσα στη Λαχανιά προς το Γεννάδι.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι αδίστακτοι λαθροθήρες άνοιξαν πυρ σε βάρος του μικρού ελαφιού, με 9βολα σκάγια που χρησιμοποιούνται για μεγάλα θηράματα. Ο φονικός πυροβολισμός κατάφερε να πετύχει το άτυχο αρσενικό ελαφάκι στην σπονδυλική στήλη και να το τραυματίσει σοβαρά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το ελαφάκι κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του και να βρει προσωρινό καταφύγιο, αλλά η σοβαρότητα των τραυμάτων του ήταν τέτοια που μέσα σε λίγες ώρες, σταμάτησε να περπατά και έπεσε στο έδαφος αβοήθητο.

Εκεί, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν το δασαρχείο της Ρόδου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έτσι μια γιγάντια προσπάθεια για τη διάσωσή του.

O κυνηγετικός Σύλλογος αμέσως διέθεσε χώρο στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, καθώς επίσης και χρήματα για την αγορά φαρμάκων που απαιτούνται.
Πηγή: skai.gr