Είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο η νεκρή νεαρή αρκούδα που βρέθηκε στο Central Park

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προσπαθεί να εξακριβώσει πώς βρέθηκε νεκρή μια νεαρή μαύρη αρκούδα μέσα στο Central Park της αμερικανικής μεγαλούπολης σε μια περιοχή όπου στο ζωολογικό κήπο δεν φυλάσσονται τέτοια ζώα.

Το πρωτοφανές συμβάν έχει προκαλέσει αναταραχή σε όσους συχνάζουν στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με την αστυνομία τους ειδικούς της άγριας ζωής αλλά και τους περιπατητές του περίφημου πάρκου να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μια μικρή αρκούδα να είναι στο πάρκο της μεγαλούπολης όταν δεν υπάρχουν αρκούδες στο ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε στο κουφάρι του ζώου το οποίο εντοπίστηκε κάτω από ένα θάμνο τη Δευτέρα από δύο γυναίκες που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους, η αρκούδα προφανώς χτυπήθηκε από κάποιο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το τμήμα της Άγριας Ζωής και της Διατήρησης του Περιβάλλοντος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η θηλυκή αρκούδα ηλικίας περίπου έξι μηνών και βάρους μόλις 20 κιλών πέθανε εξ αιτίας «βίαιων τραυμάτων που προκλήθηκαν από τη σύγκρουσή της με κάποιο μηχανοκίνητο όχημα».

Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο καθώς από κανένα άλλον ζωολογικό κήπο δεν έχει αναφερθεί η απουσία κάποιας αρκούδας. Αυτό κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι η αρκούδα σκοτώθηκε κάπου αλλού και μεταφέρθηκε στο Σέντραλ Παρκ για να απαλλαγεί από το κουφάρι του ζώου αυτός ή αυτοί που την σκότωσαν.
Πηγή: skai.gr