Κλείσιμο

Μία “χωματερή” στην καρδιά της Ρόδου

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το μεγαλύτερο μέρος από το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου. Σύμφωνα με το roriaki.gr, ένα ιστορικό κτίριο συνυφασμένο με τη ζωή στην πόλη, έχει ρημάξει στην κυριολεξία, ως απόρροια της εγκατάλειψης και της λεηλασίας που υπέστη.

Σήμερα έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών, ενώ η αυλή του, θυμίζει περισσότερο… τροπικό δάσος σε συνδυασμό με σκουπιδότοπο.

Μία απαράδεκτη εικόνα μέσα στην καρδιά της πόλης, που προσβάλλει τόσο τους κατοίκους της Ρόδου αλλά κυρίως τους τοπικούς άρχοντες που το παράτησαν στο έλεος της φθοράς.

Λόγω της γειτνίασής του με το δρόμο από το σημείο εκείνο περνούν και πολλοί τουρίστες που αντικρίζουν ένα απαράδεκτο θέαμα για έναν προορισμό που θέλει να χαρακτηρίζεται …κοσμοπολίτικος!

Εκτός της οπτικής ρύπανσης η περιοχή αποτελεί και εστία μόλυνσης, καθώς έχει μετατραπεί σε μία απέραντη… τουαλέτα την οποία κρύβουν αποτελεσματικά τα δέντρα και η πυκνή βλάστηση.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να παρέμβει άμεσα και να καθαρίσει το χώρο στον οποίο λόγω της βρωμιάς και των σκουπιδιών βρίσκουν καταφύγιο και πολλά τρωκτικά. Μετά τον καθαρισμό ο χώρος πρέπει να αποκλειστεί με συρμάτινη περίφραξη ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια εικόνα.
Πηγή: skai.gr