Ηλεία: Έκοψαν δέντρα από το δρυοδάσος της Φολόης για αντίποινα...

Ως πράξη αντιποίνων χαρακτηρίζει το Δασαρχείο Πύργου την κοπή και εγκατάλειψη τεσσάρων μεγάλων δέντρων βελανιδιάς την Παρασκευή τα ξημερώματα στο δρυοδάσος της Φολόης...

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η πράξη έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του Δασαρχείου, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα που σχημάτισε δικογραφία και προωθεί την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Όπως τόνισε ο κ. Λάτττας, "…πρόκειται για αντίποινα από ξυλέμπορους στο δρυοδάσος της Φολόης προς το Δασαρχείο Πύργου, μετά τις τελευταίες απανωτές μηνύσεις και κατασχέσεις δασικών προϊόντων παράνομης υλοτομίας. Τα ξημερώματα της Παρασκευής βρέθηκαν κομμένα και ριγμένα στο έδαφος, τέσσερα μεγάλα δρυόδεντρα, δίπλα στον κεντρικό δρόμο στην κοινότητα Κούμανι, όχι για εμπορία ή κάλυψη αναγκών, αλλά ως επίδειξη δύναμης από γνωστούς ξυλέμπορους. Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι πέρασαν οι εποχές, που το δάσος αποτελούσε κτήμα κάποιων".

Ο δασάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά "τους παροτρύνουμε να αλλάξουν τακτική γιατί σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Επίσης θα ήθελα ακόμα μια φορά να ζητήσω τη βοήθεια των κατοίκων οι οποίοι βλέπουν ενέργειες παραβατικής συμπεριφοράς από ξυλέμπορους και δεν μας έχουν ενημερώσει". 

Συνολικά από τα τέσσερα δέντρα που τεμαχίστηκαν από το προσωπικό του Δασαρχείου, προέκυψαν 13 τόνοι καυσόξυλων που μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας.

Πηγή: skai.gr