Στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών

Με το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τις σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις ειπε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

Επίσης ανέφερε ότι θα επιτρέπονται σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις δασικές εκτάσεις με υλικά που ταιριάζουν με το περιβάλλον, προσθέτοντας ότι κάτω από προϋποθέσεις θα επιτρέπονται εγκαταστάσεις όπως γήπεδα γκολφ και κέντρα ιαματικού τουρισμού.

Για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς είπε ότι όσοι είχαν δυνατότητα οικιστικής καταλληλότητας, θα μπορούν να οικοδομήσουν στην έκταση που τους ανήκει με αυστηρές προϋποθέσεις.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής των εκτάσεων που έχουν οι συνεταιρισμοί με δημόσια γή κοντά σε παλαιούς οικισμούς. Παράλληλα προωθείται ένα νέο μοντέλο ήπιας οικιστικής ανάπτυξης με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Όπως είπε όλες οι διαδικασίες θα απαιτούν εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς. Ο επενδυτής θα καταθέτει τη μελέτη και μέσα από προεδρικό διάταγμα θα νομιμοποιήσει την εγκατάσταση. Θα ξεκινήσουμε από χορτολιβαδικές και εκτάσεις και δασικές εκτάσεις και στο τέλος τα δάση.

Το νομοσχέδιο σήμερα κατατίθεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου