Καθαρισμός στη λεωφόρο Σχιστού και πότισμα στη Χίο

Το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 9 το πρωί, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά, διοργανώνουν μεγάλη δράση καθαρισμού της λεωφόρου Σχιστού και του όρους Αιγάλεω από μπάζα και σκουπίδια. Στη δράση θα συμμετέχουν με προσωπικό και μηχανήματα οι Δήμοι, Νίκαιας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Κατά μήκος της λεωφόρου Σχιστού υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών και μπάζα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δεκάδες μικρές παράνομες χωματερές.

Σημείο συνάντησης: το πάρκινγκ της λεωφόρου Σχιστού μετά την είσοδο του Βιομηχανικού πάρκου με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Αλήθεια 95.5», με το Δήμο Χίου, την εθελοντική ομάδα Όμικρον και τη Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, διοργανώνουν πότισμα στα μικρά δέντρα, τα οποία είχαν φυτευτεί στην περιοχή Τσουμπάρα στις Καρυές Χίου.

Σημείο συνάντησης: η περιοχή της Αγίας Παρασκευής στις Καρυές.

Το φθινόπωρο του 2012 και τον χειμώνα του 2013 είχαν φυτευτεί συνολικά 10.000 φυτά, τα οποία χρειάζονται συντήρηση.

Στο βουνό υπάρχει το χωριό Καρυές, το οποίο απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στα βορειοδυτικά. Η περιοχή έχει πλούσια περιβαλλοντική και ιστορική αξία. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Χίου.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, όσοι επιθυμούν να γίνουν «εθελοντές δασοπροστασίας» μπορούν να μάθουν πληροφορίες για τα πυροφυλάκια των περιοχών τους, μπαίνοντας στο skai.gr. Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις, οι οποίες είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε Υμηττό, Πεντέλη , Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Τα συνεργεία των Δήμων κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Επίσης, καθαρισμοί γίνονται σε πάρκα και πλατείες. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume


Πηγή: skai.gr