Μία βδομάδα αναμονή για τον «Σήφη» στο Ρέθυμνο

Τουλάχιστον μία εβδομάδα σε αναμονή θα είναι οι αρμόδιες Αρχές στο Ρέθυμνο, προκείμενου να διαπιστωθεί εάν ο κροκόδειλος «Σήφης» θα πλησιάσει τις ειδικά διαμορφωμένες παγίδες που έχουν στηθεί, με δολώματα, προκειμένου να τον αιχμαλωτίσουν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, διευθυντής της διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων Κρήτης, ο «Σήφης» τρέφεται από τα ζώα της λίμνης στο Φράγμα των Ποταμών.

Η επιχείρηση εντοπισμού και αιχμαλωσίας του κροκόδειλου άρχισε την Παρασκευή, όμως το ερπετό δεν έχει ακόμα πλησιάσει τις παγίδες.

Εφόσον κατά τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει αποτέλεσμα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το plan B, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα περιλαμβάνει επιχείρηση με δίχτυα.

Εν τω μεταξύ, στη διάθεση των Αρχών του Ρεθύμνου έχει τεθεί και ο ερευνητής στο Discovery Channel, Ολιβιέ Μπεχρά, ο οποίος έχει δηλώσει ότι από την 1η Αυγούστου μπορεί να βρίσκεται στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχειρήσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ