Μένει Κρήτη ο «Σήφης» ο κροκόδειλος (;), που μπορεί να μην είναι μόνος

Την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο της Κρήτης, μελετούν οι αρμόδιοι φορείς, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Ωστόσο, όπως είπε, οι κάμερες έχουν καταγράψει μόνο έναν... τον «Σήφη», όπως αποφάσισαν να τον αποκαλούν στην Κρήτη.

Ο κ. Μαμαγκάκης είπε ότι η περίπτωση του Σήφη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαίων ερπετολόγων καθώς είναι η μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη που ένα τέτοιο ζώο επιβιώνει σε ελεύθερο περιβάλλον.

Μάλιστα, ειδικοί από την Ευρώπη έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο, ο οποίος ενδεχομένως να βρίσκεται στο συγκεκριμένο μέρος ακόμα και δύο χρόνια.

Ο κ. Μαμαγκάκης είπε ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων για την τύχη του κροκόδειλου, ενώ πληθαίνουν οι φωνές των κρητικών που ζητούν να παραμείνει στο νησί.

Μάλιστα, είπε ότι σε σχετική ψηφοφορία στο διαδίκτυο πάνω από το 60% των ερωτηθέντων θέλουν το ερπετό να μείνει στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Μαμαγκάκης δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει απολεστεί το ενδεχόμενο να μείνει εκεί ο Σήφης, ενώ εκτίμησε ότι η αιχμαλωσία του δε θα είναι δύσκολη, καθώς τον παρακολουθούν μέρες και γνωρίζουν το... πρόγραμμα και τις συνήθειές του.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ