Όλοι Mαζί Mπορούμε και στο Περιβάλλον: Πότισμα στη Μαγούλα Αττικής

Την Κυριακή 06 Ιουλίου, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δήμο Ελευσίνας, διοργανώνουν πότισμα σε περιοχές που έχουν γίνει αναδασώσεις τον περασμένο χειμώνα. Η δράση θα γίνει στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα Αττικής, όπου έχουμε φυτεύσει 10.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης στις 9 το πρωί: η κεντρική είσοδος του γηπέδου Μαγούλας στη λεωφόρο Θεοφίλου Γκλιάτη.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, όσοι επιθυμούν να γίνουν «εθελοντές δασοπροστασίας» μπορούν να μάθουν πληροφορίες για τα πυροφυλάκια των περιοχών τους, μπαίνοντας στο skai.gr. Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνουν εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις, οι οποίες είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δράσεις θα γίνουν σε Υμηττό, Πεντέλη, Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Τα συνεργεία των Δήμων θα κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Επίσης, καθαρισμοί θα γίνουν σε πάρκα και πλατείες. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι θα μπορούν να μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume

Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον
ΣΚΑΪ


Πηγή: skai.gr