Ταγαράς: Το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο είναι τα αυτονόητα

Το νέο ν/σ αναλυτικά ΕΔΩ

«Το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο είναι τα αυτονόητα που δεν κάναμε για πολλές δεκαετίες» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νικόλαος Ταγαράς, προσθέτοντας πως πράγματι είναι μνημονική υποχρέωση.

Με το νέο σχεδιασμό -είπε- οριοθετούνται πόλεις και οικισμοί, και μπαίνουν σε τάξη οι δραστηριότητες της χρήσης σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές.

Για την εγκατάσταση πρατήριων καύσιμων και καταστημάτων στις περιοχές αμιγούς κατοικίας είπε οτι ο σχεδιασμός αφορά μόνο κεντρικές αρτηρίες όπως η λεωφόρος Κηφισίας, η Βάρης - Κορωπίου, η Βουλιαγμένης και η Πειραιώς και κατά τα λοιπά, όπως ανέφερε, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Ο κ. Ταγαράς είπε ακόμη ότι θα γίνει αξιοποίηση του εργαλείου που λέγεται νέες τεχνολογίες και στόχος είναι το 2020 να συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά στο ΥΠΕΚΑ χωροταξικός σχεδιασμός, δασικοί χάρτες και Εθνικό Κτηματολόγιο.

«Η τεχνολογία πλέον δεν διακινείται με χαρτιά και φακέλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανέφερε στη Βουλή ότι με το νομοσχέδιο απλουστεύονται οι διαδικασίες για τις επεκτάσεις στο σχέδιο πόλης από 20 χρόνια που είναι σήμερα, σε τρία με πέντε χρόνια.

Όπως είπε, ο κ. Μανιάτης σύντομα θα εκπονηθεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της Χώρας.

Σημειώνεται ότι
το νέο χωροταξικό συζητείται στο θερινό τμήμα της Βουλής και εντός της ημέρας αναμένεται να ψηφιστεί.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ