Στις 11 Μαΐου γινόμαστε δεντροφύλακες σε Νέα Μάκρη, Χαλάνδρι και Κορωπί

Την Κυριακή 11 Μαΐου, ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και τους Δήμους Μαραθώνα, Χαλανδρίου και Κρωπίας, ξεκινάει καθαρισμούς σε δασικές περιοχές σε Υμηττό και Πεντέλη.

Σημεία συνάντησης:
1. Στην Νέα Μάκρη, στο τέρμα της οδού Αγίας Παρασκευής κοντά στη μονή του Αγίου Εφραίμ.
2. Στο Χαλάνδρι, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην οδό Κώστα Βάρναλη.
3. Στο Κορωπί, στην περιοχή Παλάτι, στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά αρχές Μαΐου και κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου θα γίνουν εθελοντικοί καθαρισμοί σε δασικές εκτάσεις που είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δράσεις θα γίνουν σε Υμηττό, Πεντέλη, Πάρνηθα, Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης, Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Τα συνεργεία των Δήμων θα κάνουν αποψιλώσεις από ξερά χόρτα κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων, οι οποίες γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις. Επίσης, καθαρισμοί θα γίνουν σε πάρκα και πλατείες. Εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι θα μπορούν να μαζεύουν σκουπίδια και πλαστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την πυροπροστασία των δασών, από τις αρχές του Ιουνίου, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε πυροφυλάξεις σε φυλάκια στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:
youtube.com/oloimaziboroume
twitter.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume


Πηγή: skai.gr