Κυριακή 09 Φεβρουαρίου - Αναδάσωση στην Πεντέλη

Ο ΣΚΑΪ από την έναρξη της λειτουργίας του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τις αναδασώσεις. Έως σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από ενάμιση εκατομμύρια δέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης, αυτή την Κυριακή στο Πεντελικό όρος. Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 αλλά και το καλοκαίρι του 2009.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διοργανώνουμε αναδάσωση ακριβώς στη θέση Καραούλι της Πεντέλης.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 15.000 μικρά δέντρα.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Σημείο συνάντησης: η θέση «Καραούλι» στη διαδρομή από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Νέα Μάκρη, στις 10 το πρωί.

Επίσης, στους εθελοντές θα προσφερθεί από το Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, πρωινό σε ατομικά κουτιά. Κάθε κουτί θα περιλαμβάνει muffin σοκολάτας, σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, μήλο, μπανάνα, ατομικό συσκευασμένο χυμό και μικρό μπουκαλάκι νερού.

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο, επί της οδού Βασ. Σοφίας 9, στο Μαρούσι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213- 20. 38.000 – 254 -256-111 – 125.

Συμμετέχοντες Φορείς

Σώμα Εθελοντών Πυροβεστικού Σώματος, Εθελοντές προστασίας Πεντελικού, Μαθητές Campion School, Μαθητές International School of Athens, 1ο σύστημα Δασοπροσκόπων, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, Επιμορφωτικός Σύλλογος Πεντέλης, Αθλητικός Σύλλογος Πεντέλης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος κτήματος Συγγρού, Πολιτιστικός σύλλογος Σταμάτας, Μαθητές St. Catherine's British Embassy School, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Προστασία», Οικολογική εξόρμηση Αττικής, Πράσινος Λόφος, Σώμα ελληνικού οδηγισμού Τμήμα Κηφισιάς, Μαθητές Ionios School, Σύλλογος Πευκίτες Σταμάτας, Εθελοντική Ομάδα Δήμου Χολαργού, Σύλλογος Ανάπλασης Πεντελικού, Σύλλογος Κυκλαδιτών Πεντέλης, Πολιτιστικός Ομιλος Χαλανδρίου, Μαθητές εκπαιδευτιρίων Δούκα, Μαθητές ΙΕΚ Ξυνή, 2ο λύκειο Αμαρουσίου,1ο γυμνάσιο Μελισσίων, Σώμα Προσκόπων Μελισσίων, Ένωση Κρητών Πεντέλης, Σύλλογος Αρκάδων Χολαργού, Περιβαλλοντική Ομάδα Χαλανδρίου, 1ο δημοτικό σχολείο Διονύσου, 1ο γυμνάσιο Γέρακα, 2ο γυμνάσιο Κηφισιάς, Γυμνάσιο παλιάς Πεντέλης, Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Πατησίων, Οικολογική Εξόρμηση Αττικής.

ΣΚΑΪ - CYTA


View η θέση «Καραούλι» in a larger map
Πηγή: skai.gr