Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου δενδροφυτεύουμε στο Κορωπί

Ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης, αυτή την Κυριακή στον Υμηττό. Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 αλλά και του 1998.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), το Δήμο Κρωπίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διοργανώνουμε αναδάσωση στην περιοχή Παλάτι στο Κορωπί.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Με αυτή την αναδάσωση, θα έχουμε φυτεύσει 748.750 δένδρα, σε 57 δράσεις, σε όλη την Ελλάδα από το φθινόπωρο του 2007 μέχρι σήμερα.

Σημείο συνάντησης: η περιοχή Παλάτι -  Άγιος Θωμάς στο Κορωπί, στους πρόποδες του Υμηττού, στις 10 το πρωί.

Η περιοχή Παλάτι βρίσκεται πάνω από την οδό Κολοκοτρώνη στο Κορωπί.

Στους εθελοντές θα προσφερθεί χαλβάς από τη «Χαλβαδοποιία Μαραθώνος», τσάι «Lipton», κουλουράκια από την «3 Λάμδα» και νερό «Κορπή».

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία του Δήμου Κρωπίας, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από σταθμό του προαστιακού στο Κορωπί.

Επίσης από τον προαστιακό του Κορωπίου, όσοι εθελοντές το επιθυμούν, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ 330, 120, 309, να αποβιβαστούν στη στάση «Ανάληψη» και από εκεί με πεζοπορία να φτάσουν στο χώρο της δράσης.



ΣΚΑΪ - CYTA


View Παλάτι - Άγιος Θωμάς in a larger map

Πηγή: skai.gr