Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου θα δενδροφυτεύσουμε στην Πεντέλη

Ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης, αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Πεντελικό όρος. Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας. Η περιοχή που θα αναδασώσουμε, ανάμεσα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 1998.

Η αναδάσωση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 15.000 μικρά δέντρα.

Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Με αυτή την αναδάσωση, θα έχουμε φυτεύσει 723.750 δένδρα, σε 55 δράσεις, σε όλη την Ελλάδα από το φθινόπωρο του 2007 μέχρι σήμερα.

Σημείο συνάντησης: πίσω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 10 το πρωί.

Όσοι εθελοντές δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο, επί της οδού Βασ. Σοφίας 9, στο Μαρούσι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213- 20. 38.000 – 254 -256-111 – 125
Πηγή: skai.gr