Κλείσιμο

Ακυρώνονται οι δράσεις αναδάσωσης σε Πάρνηθα & Ιεράπετρα Κρήτης

Ακυρώνονται, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της πυκνης ομίχλης, η αναδασώσεις του ΣΚΑΪ στην Πάρνηθα αλλά και στην Ιεράπετρα Κρήτης. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των περιβαλλοντικών δράσεων.

Αναδάσωση στην Πάρνηθα


Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής διοργανώνουν αναδάσωση στην Πάρνηθα.

Στη δράση μπορούν να λάβουν μέρος μόνο οι εκπαιδευμένοι εθελοντές, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις, ως προς τις διαδικασίες αναδάσωσης του Εθνικού Δρυμού το φθινόπωρο του 2010.

Σημείο συνάντησης για τους εκπαιδευμένους εθελοντές, το τελεφερίκ της Πάρνηθας στις 9 το πρωί.

Οι εθελοντές θα ανέβουν στο βουνό με το τελεφερίκ και στη συνέχεια με τη βοήθεια των ανθρώπων του Φορέα Διαχείρισης θα μεταβούν πεζοί στο σημείο της αναδάσωσης.

Στόχος μας είναι να φυτευτούν τουλάχιστον 5.000 νέα έλατα με τη βοήθεια των εθελοντών.

Οι εθελοντές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες, θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια και για όσους είναι εφικτό ατομικό σκαπτικό εργαλείο.

Οι εθελοντικές εργασίες αναδάσωσης με τη βοήθεια εθελοντών ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 και έως τώρα έχουν φυτευτεί τουλάχιστον 7.000 μικρά έλατα. Ήταν μια πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Παρατηρητηρίου Πάρνηθας (μια προσπάθεια του WWF, του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540 & 2102445226.

Εθελοντική αναδάσωση στην Ιεράπετρα

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και το Δήμο Ιεράπετρας, διοργανώνουν εθελοντική αναδάσωση λίγο έξω από το χωριό Ρίζα Ιεράπετρας Κρήτης.

Αναμένεται να φυτευτούν 1000 νέα φυτά σε μια περιοχή, η οποία είναι δημόσια δασική στην είσοδο του χωριού.

Η Ρίζα είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Δίκτη στο νομό Λασιθίου, με πλούσια πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία.

Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Ρίζα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στις 10 το πρωί.

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:

twitter.com/OloiMaziBoroume
facebook.com/oloimaziboroume
youtube Oloi Mazi Boroume

«Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».
ΣΚΑΪ
Πηγή: skai.gr