Κλείσιμο

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου - Καθαρισμό σε Αγκίστρι και Λέσβο

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγκριστρίου διοργανώνουν δράσεις για τον καθαρισμό και την περιποίηση της παραλίας Δραγωνέρα.

Η παραλία Δραγωνέρα είναι μια από τις ομορφότερες που υπάρχουν στο Αγκίστρι μέσα σε πυκνή βλάστηση από πεύκα και πουρνάρια. Βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού καθώς περνάμε την περιοχή Μεγαλοχώρι. Αυτή την περίοδο η παραλία έχει γεμίσει με σκουπίδια που έχουν αφήσει οι επισκέπτες ή φέρνει η θάλασσα και σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού θα την καθαρίσουμε.

Σημείο συνάντησης, μπροστά από το Δημαρχείο στο Αγκίστρι, ώρα 10 το πρωί.

Oι εθελοντές θα μεταβούν στο χώρο της δράσης με πούλμαν του Δήμου.

Η δράση είναι στα πλαίσια του προγράμματος του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και το δίκτυο εθελοντικών ομάδων του νησιού διοργανώνουν δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών Natura στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου.

Οι παράλιες περιοχές του κόλπου Καλλονής έχουν ενταχθεί στο δίκτυο "Natura 2000", αφού αποτελούν ένα άριστο καταφύγιο και τόπο αναπαραγωγής σπάνιων και προστατευμένων ειδών ορνιθοπανίδας. Οι αλυκές της Kαλλονής συγκεντρώνουν πολλά πουλιά (φοινικόπτερα, φλαμίνγκος και άλλα), που προσφέρουν στους παρατηρητές εντυπωσιακό θέαμα.

Οι εθελοντικές ομάδες θα προστατεύσουν και θα καθαρίσουν σημεία μέσα στις περιοχές που αποτελούν καταφύγιο για τα σπάνια ήδη πτηνών.

Την ίδια ημέρα διοργανώνεται και η γιορτή του εθελοντή με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών ομάδων της Λέσβου.

Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Άννας, ώρα 10 το πρωί.

Η δράση είναι στα πλαίσια του προγράμματος του ΣΚΑΪ «Η κρίση απειλεί το περιβάλλον, κάνε κάτι!»
Πηγή: skai.gr