Χαν: Ποινές στους δημάρχους που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ποινικές κυρώσεις θα πρέπει να υφίστανται οι δήμαρχοι που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για συνομιλίες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Τονίζει ότι παρά τη βελτίωση στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων για συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις.

Ο κ. Χαν αναφέρεται στις πρακτικές που ακολουθούνται στον τομέα αυτό στην Ευρώπη, τις οποίες -όπως αναφέρει- η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα δύο μεγάλα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η γραφειοκρατία και η συγκεχυμένη διαδικασία λήψεως αποφάσεων.

«Η διαδικασία λήψεως αποφάσεων πρέπει να βελτιωθεί ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία της. Ακούω συνεχώς παράπονα από ξένες εταιρείες ότι άλλα τους μια δημόσια υπηρεσία και άλλα τους λεει η άλλη. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η μεταρρύθμιση ου Καλλικράτη έχει κολλήσει και δεν ολοκληρώθηκε. Οι ξένοι επενδυτές είναι δύσκολο να βρούμε σημείο επαφής, να εξακριβώσουν ποιος ακριβώς είναι ο αρμόδιος συνομιλητής τους στην Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αισθητή είναι η βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα, επισήμανε εξάλλου σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία το Σάββατο, ο Αυστριακός επίτροπος, αναφέροντας ως παράδειγμα την εντυπωσιακή αύξηση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι.
Πηγή: Καθημερινή, Newsdesk ΣΚΑΪ