Κατασχέθηκαν οκτώ φορτηγά που έριχναν οικιακά απορρίμματα στο λατομείο «Μαλέα»

Οκτώ φορτηγά, που μετέφεραν και απέρριψαν οικιακά απορρίμματα, στο κλειστό λατομείο «Μαλέα», στο Μαρκόπουλο, κατάσχεσε το Δασαρχείο Πεντέλης. Επτά φορτηγά, πρόλαβαν και άδειασαν το φορτίο τους, στην παλαιά τρύπα εξόρυξης λατομικών υλικών, που υπάρχει στο σημείο.

Το όγδοο, κατασχέθηκε με το φορτίο του και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε οικιακά απορρίμματα αναμεμιγμένα με απόβλητα εκσκαφών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ, ασχολείται με το συγκεκριμένο λατομείο, αφού από το κλείσιμό του και μετά, αρκετές φορές έχει αποτελέσει παράνομη χωματερή οικιακών απορριμμάτων.


Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, οι δασικοί είχαν την πληροφορία ότι το κύκλωμα που χρησιμοποιεί το λατομείο, ως παράνομη χωματερή, θα επιχειρήσει να μεταφέρει οικιακά απορρίμματα. Σχεδίασαν επιχείρηση εντοπισμού των «μεταφορέων», φθάνοντας στο σημείο από διάφορα μονοπάτια, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τους «τσιλιαδόρους», που χρησιμοποιεί το κύκλωμα.

Έως ότου, όμως, φτάσουν στο λατομείο, επτά φορτηγά είχαν αδειάσει το φορτίο τους στη παλαιά τρύπα εξόρυξης και ήταν έτοιμο να αδειάσει και το όγδοο. Έγιναν όμως αντιληπτοί, από «τσιλιαδόρους» του κυκλώματος, οπότε οι οδηγοί εγκατέλειψαν τα φορτηγά στο σημείο, τρέχοντας προς το βουνό. Έτσι, οι δασικοί αρκέστηκαν στην κατάσχεση των οχημάτων.

Εκτιμάται, ότι για κάποιο διάστημα το λατομείο Μαλέα, θα πάψει να χρησιμοποιείται, ως παράνομη χωματερή και το κύκλωμα (όπως και κατά το παρελθόν) θα μεταφέρει την «δραστηριότητά» του σε άλλη περιοχή, όπως για παράδειγμα το παλιό νταμάρι, της Μαλακάσας.
Πηγή: του Δημήτρη Λάππα