Σγουρός: Αρχίζουν οι καθαρισμοί – σκουπίδια 3 ετών στις νησίδες – χωματερές!

Για ανεπάρκεια πόρων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή το θέαμα με τις νησίδες – χωματερές στο λεκανοπέδιο. Τόνισε μάλιστα, ότι στις νησίδες υπάρχουν σήμερα απορρίμματα τριών ετών!

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, σε 10 ημέρες από σήμερα αναλαμβάνει ο εργολάβος τον καθαρισμό των νησίδων και η περιφέρεια από τώρα ξεκινάει τον διαγωνισμό για την επόμενη εργολαβία. «Εθελοντικά καθαρίσαμε αυτές τις ημέρες τα πολύ ‘χοντρά’» υπογράμμισε.

«Πέρυσι τον Αύγουστο υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο το αίτημα για κονδύλι ύψους 5 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό των νησίδων, το αίτημα απορρίφθηκε, και η απόφαση κοινοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013. Πριν δυο ημέρες εγκρίθηκε τελικά νέο αίτημα της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Σγουρός

Τόνισε ότι πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν τις νησίδες ως σκουπιδότοπους και χωματερές. «Να κάνουμε εμείς καλά τη δουλειά μας, και ο πολίτης τη δικιά του. Ο χρόνος ανοχής για όλους μας έχει τελειώσει» κατέληξε ο περιφερειάρχης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ