Κλείσιμο

Μπάζα στο έλος του Σχινιά

Γεμάτο με μπάζα και σκουπίδια είναι το έλος του Σχινιά, στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, στο έλος βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 115 είδη πτηνών ενώ και η πανίδα του Σχινιά, δεν προστατεύεται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Μέσα στην προστατευόμενη περιοχή υπάρχουν ξερά χόρτα και μπάζα και υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος πυρκαγιάς.

Το δάσος του Σχινιά Μαραθώνα βρίσκεται στο Β.Α.τμήμα της Αττικής ,σε απόσταση 45χλμ. από την Αθήνα και καταλαμβάνει την παραλιακή ζώνη της περιοχής μήκους 3χλμ και πλάτους 450μ.περίπου. Βόρεια και ανατολικά του δάσους εκτείνεται το έλος του Μαραθώνα και πέρα από το έλος υπάρχουν καλλιέργειες και λοφοειδείς ασβεστολιθικοί σχηματισμοί καλυπτόμενοι από θάμνους και φρύγανα.. Δυτικά εκτείνεται η πεδιάδα του Μαραθώνα.

Η περιοχή του Σχινιά ακόμη και σήμερα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από οικολογική άποψη, αφενός λόγω της ποικιλίας και σπανιότητας των βιότοπων και υγροβιότοπων της και αφετέρου γιατί έχει έντονα υποβαθμιστεί και κινδυνεύει να καταστραφεί εντελώς από τις συνεχιζόμενες με αυξανόμενο ρυθμό ανθρώπινες επεμβάσεις.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου