Έξι εταιρίες για τη διαχείριση απορριμμάτων του Γραμματικού

Έξι εταιρίες προκρίνονται στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Γραμματικού, που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για τις Άκτωρ - Ηλέκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, Archirodon Group N. - Intrakat - Envitec AE, J & P ΑΒΑΞ - Μεσόγειος και Novaera Hellas AE, ενώ αποκλείστηκαν οι εταιρίες Τοξότης ΑΕ και η Ένωση Προσώπων Ερέτβο ΑΕ - Δομοσπόρτ ΑΕ - Έγνων ΑΤΕ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι επικρατέστεροι και για τους άλλους τρεις διαγωνισμούς ΣΔΙΤ Κερατέας, Λιοσίων, Φυλής, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Οι συμβάσεις για τα τέσσερα έργα αναμένεται να υπογραφούν μέσα στο 2013 ώστε να μην απολεσθούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Παράλληλα, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής και Δήμου Αθηναίων για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα, που θα εξυπηρετεί Δήμο Αθηναίων και Αιγάλεω με αναθέτουσα αρχή το Δήμο και χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ Αττικής και προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου