Διαδικασίες για έκτακτη ανάγκη στην Τρίπολη για τα σκουπίδια

Να κηρυχθεί η Τρίπολη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Στην πόλη υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 τόνοι απορριμμάτων από τη στιγμή που έκλεισε με δικαστική απόφαση η παράνομη χωματερή στην περιοχή. Με υπουργική απόφαση από τον περασμένο Μάρτιο έχει δοθεί άδεια στον δήμο να μεταφέρει τα σκουπίδια για 6 μήνες στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όμως και αυτή η απόφαση δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται από τη στιγμή που δεν υπάρχει στη Τρίπολη Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι από εκεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση κήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και στη συνέχεια θα μπορούν να μεταφέρονται τα σκουπίδια στην Αττική.

Την Παρασκευή ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη και συγκεντρώθηκαν σκουπίδια σε κοντέινερ, όμως διακόπηκε ξανά η διαδικασία, αφού τα σκουπίδια δεν μπορούν να μεταφορτωθούν - επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή - αδειοδοτημένος σταθμός μεταφόρτωσης (ΣΜΑ).

Εκτός από την Τρίπολη, ανάλογα προβλήματα έχει και η Ερμιονίδα, όπου με την ίδια ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής και εκεί όμως, λόγω παρόμοιων
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου