Αποκατάσταση σε 11 παράνομες χωματερές

Στην τελική ευθεία είναι από τον Εδικό Σύνδεσμο του Νομού Αττικής οι διαδικασίες για την αποκατάσταση 11 παράνομων χωματερών στην Αττική.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τους τέσσερις από τους έξι διαγωνισμούς που προκήρυξε ο Σύνδεσμος για την αποκατάσταση 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) συνολικού προϋπολογισμού 21,8 εκατ. ευρώ.

Κατά τη Συνεδρίαση της επιτροπής του Συνδέσμου, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα αποκατάστασης των παράνομων χωματερών σε Μεγάρα, Μέθανα, Αγκίστρι και Παλαιά Φώκαια.

Είχε προηγηθεί η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για το έργο Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Σπετσών. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η κατακύρωση του αποτελέσματος των δύο διαγωνισμών που απομένουν για την Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής (Βαρνάβας-Κάλαμος-Αυλώνας-Γραμματικό) και Κερατέας.

Η πρόταση της Κομισιόν περιλαμβάνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς και κατ’ αποκοπή πρόστιμο 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου