Δεντροφύτευση στη Θεσσαλονίκη και καθαρισμός στις Αμάδες Χίου

Σήμερα δεντροφυτεύουμε στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και καθαρίζουμε σε μονοπάτια του χωριού Αμάδες της Χίου.

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Καρατάσιου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και τον δήμο Παύλου Μελά διοργανώνουν δεντροφύτευση στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Αναμένεται να φυτευτούν γύρω στα 1000 νέα δέντρα.

Στη δράση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή ο σύλλογος Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο Βιωσιμότητας Δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης, ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Ευκαρπίας, ο Σύλλογος Μακεδονία Ευκαρπίας, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, οι Φίλοι του Δάσους, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παύλου Μελά, το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πύλη του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στη Λεωφόρο Στρατού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το πρώην στρατόπεδο καταλαμβάνει έκταση 689 στρέμματα και οι τοπικοί φορείς ξεκινούν δράση για να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Παράλληλα σήμερα πραγματοποιείται και καθαρισμός σε μονοπάτια του χωριού Αμάδες της Χίου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες της Χίου.

Οι Αμάδες είναι ένα μικρό χωριό στο βόρειο τμήμα της Χίου, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελλινναίο.

Οι εθελοντές θα καθαρίσουν τα μονοπάτια από σκουπίδια και ξερά χόρτα με στόχο να τα αναδείξουν αλλά και να τα προστατεύσουν από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές.

Σημείο συνάντησης στο Βροντάδο στην παραλία της Δασκαλόπετρας ώρα 9 το πρωί και από εκεί θα μεταβούν οδικώς για το χωριό Αμάδες της Χίου.

Στην προβολή της δράσης μας βοηθά και το «Ράδιο Αλήθεια» της Χίου.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:

twitter.com/OloiMaziBoroume
facebook.com/oloimaziboroume
youtube Oloi Mazi Boroume

Πηγή: skai.gr