Χάος στη Νέα Υόρκη από το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα (φωτό)

Χαοτική είναι η κατάσταση στη Νέα Υόρκη από το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Σάντυ. Δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, όπως και το Χρηματιστήριο, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, ενώ συνολικά σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης 1.374.312 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Con Ed, θα χρειασθεί "μέχρι και μία εβδομάδα" για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της πόλης.

Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τρία παιδιά. Επίσημα στοιχεία έχουν δοθεί μόνο για πέντε από τα θύματα. Ο κυκλώνας προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας.

Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και σε σήραγγες, όπου τα νερά ανέβηκαν μέχρι τα
4,15 μ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν.

Σύμφωνα με το Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που πλημμύρισε στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν βρίσκονται παγιδευμένοι δεκαεννέα εργάτες. Ένας εργαζόμενος στα συνεργεία διάσωσης, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι στο εσωτερικό του σταθμού έχει σημειωθεί έκρηξη.

Πηγή: skai.gr