Εθελοντές φύτευσαν 7.000 νέα έλατα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

Χιλιάδες νέα έλατα έχουν φυτευτεί από τον Νοέμβριο του 2010 στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Εκεί οι αναδασώσεις γίνονται με τη βοήθεια επιλεγμένων εθελοντών που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://parnitha.wwf.gr.

Υπολογίζεται ότι σε όλο το πρόγραμμα έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 7.628 πολίτες κυρίως από την Αττική και τους γύρω νομούς. Από τον Νοέμβριο του 2010 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 φυτεύτηκαν 7.000 φυτά ελάτης.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως τα τέλη Μαίου με περιποίηση των δέντρων.


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, και το Δασαρχείο Πάρνηθας συνεχίζουν το πρόγραμμα με εθελοντικές εργασίες αναδάσωσης στην Πάρνηθα.

Το πρόγραμμαέχει την υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Πάρνηθα που αποτελείται από τον ΣΚΑΪ, την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το WWF Ελλάς.

Οι εθελοντικές αναδασωτικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν για τη φετινή περίοδο τον Μάιο του 2012.
Ενημερώνουμε ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση – δήλωση που θα βρουν στην ενότητα Δήλωσε Συμμετοχή στην ιστοσελίδα parnitha.wwf.gr.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης.
Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει με δύο τρόπους, με εξ αποστάστεως σεμινάριο (e-learning) ή με επιμορφωτικό σεμινάριο σε αίθουσες που θα ανακοινώσει ο Φορέας. Η πρακτική εξάσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα τις ημέρες των εργασιών.
Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια, καπέλο, νερό). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου