Κλείσιμο

Λαθροθήρες στο πάρκο Πρεσπών

Μεγάλη λαθροθηρία παρατηρείται από την αρχή του Φθινοπώρου στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών και σε περιοχές που απαγορεύεται η θήρα.

Πριν από λίγες ημέρες ο φύλακας του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου σε συνεργασία με δασοφύλακα, εντόπισε πολυπληθή ομάδα κυνηγών σε απαγορευμένη για την άσκηση της θήρας ζώνη του Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ.

Οι φύλακες του Φορέα έχουν επανειλημμένως δεχθεί υβριστικές επιθέσεις από λαθροθήρες οι οποίοι προκλητικά αγνοούν οποιαδήποτε παρατήρηση και δεν συμμορφώνονται στα μέτρα προστασίας που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το Πάρκο.
Επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις _ Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Αρκτούρος, Ελληνική Εταιρία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική, Καλλιστώ και WWF _ καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Καλούν την Πολιτεία να λάβει επειγόντως μέτρα για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές. Ζητούν επίσης να ενισχύσει τους Φορείς Διαχείρισης και να δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στους Φύλακες - Επόπτες.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου