Κλείσιμο

Μόνιμη αναμετάδοση δεδομένων από τον Υμηττό

Την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό θα υποστηρίξει μέσω του προγράμματος LIFE – AMIBIO η εταιρία Cosmote. Το πρόγραμμα «Αυτόματη Παρακολούθηση και Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων» βασίζεται σε ένα πρότυπο μόνιμο σταθμό παρακολούθησης της βιοποικιλότητας, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε εργαστηριακές συνθήκες και αναμένεται η δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες στον Υμηττό.

Το Μάρτιο προβλέπεται η πιλοτική εγκατάσταση του πρώτου μόνιμου σταθμού, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά με περισσότερους σταθμούς από το Μάιο.

Οι σταθμοί παρακολούθησης της βιοποικιλότητας θα αναμεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο, μέσα από το δίκτυο της Cosmote, το ακουστικό σήμα που καταγράφεται αλλά και τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά δεδομένα όπως είναι η ισχύς του αέρα, η θερμοκρασία και υγρασία. Τα δεδομένα θα καταλήγουν άμεσα σε κεντρικό σταθμό επεξεργασίας.

Στις συζητήσεις συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, επιστήμονες από το Εργαστήριο Ενσύρματης Επικοινωνίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΤΕΙ Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ZFMK της Βόννης και εκπρόσωπος της ελεγκτικής εταιρίας Astrale.
Πηγή: skai.gr