Κλείσιμο

Επιτροπή Περιβάλλοντος: Ανάγκη μέτρων για τα υπόγεια ύδατα στη Θεσσαλία

Μέτρα για να προστατευθούν τα υπόγεια ύδατα της Θεσσαλίας ζητεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος. Σε συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη κατατέθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στη Νότια Θεσσαλία και συγκεκριμένα στις περιοχές Αρμενίου, Κιλελέρ, Στεφανοβικείου έχει ανιχνευθεί ολικό και εξασθενές χρώμιο σε συγκεντρώσεις που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.Παράλληλα έχουν ανιχνευθεί αυξημένες τιμές νιτρικών καταλοίπων και άλλων μετάλλων.

Για το θέμα ενημέρωσαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, η Καλλιόπη Γερακούδη, γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Ζήσης Γρηγορίου, η Ελένη Λαϊτσου, δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας και ο Άρης Καραχάλιος, δήμαρχος Φαρσάλων.

«Η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης σε χρώμιο και νιτρικά, ενώ δεν λείπουν και μετρήσεις που εμφανίζουν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου» τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης ο οποίος ωστόσο συνέστησε ψύχραιμη προσέγγιση του προβλήματος χωρίς υπερβολές που θα οδηγήσουν σε πανικό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν ισχύουν αναφορές που μιλούν για νέο Ασωπό».

Ο κ. Καρτάλης ανέφερε ότι η Επιτροπή θα καταθέσει σύντομα το πόρισμα και θα διεκδικήσει από τους φορείς να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία αλλά και για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εμφιαλωμένο νερό για την ύδρευση των κατοίκων.


Πηγή www.kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr