Κλείσιμο

Τίτλοι τέλους για τον Φορέα του Κηφισού

Ύστερα από 9 χρόνια παρουσίας και έχοντας παρουσιάσει έργο για την προστασία του περιβάλλοντος, καταργήθηκε και επίσημα ο φορέας ανάπλασης και διαχείρισης του ποταμού Κηφισού.

Από εδώ και στο εξής ο φορέας για τον Κηφισό συγχωνεύεται με τον Οργανισμό του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης και με τον Οργανισμό για την προστασία του Ελαιώνα και δημιουργείτε ένας νέος φορέας που θα είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα έχει την επωνυμία «Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής".

Ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού ιδρύθηκε το έτος 2002 με σκοπό την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 1994.

Τα στελέχη του πρώην πλέον φορέα επισημαίνουν ότι με την κατάργηση και την ίδρυση του νέου νομικού προσώπου ουσιαστικά ακυρώνεται η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 1994 που προέβλεπε μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο ΣΚΑΪ από το 2007 συνεργάζεται με τον Φορέα του Κηφισού σε δράσεις που έχουν σχέση με απομάκρυνση σκουπιδιών ανάδειξης του πάρκου και σε θέματα για ρύπανση του ποταμού. 
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου