Η προστασία των δελφινιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το θέμα της προστασίας των δελφινιών αναδεικνύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, με τη διοργάνωση ημερίδας και προβολής ντοκιμαντέρ.

Σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Όρμος» ("The Cove") του ελληνικής καταγωγής βραβευμένου με OSCAR σκηνοθέτη Louie Psihoyos, το οποίο κινηματογραφεί την βάναυση σφαγή των δελφινιών στον όρμο Ταϊτζί στην Ιαπωνία. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.

Στις 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την προστασία των κητωδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της επιστήμης, της πολιτικής που χαράσσεται και της εφαρμογής της. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔ Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρλ Φάλκενμπεργκ, και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Με αφορμή τις σχετικές εκδηλώσεις, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι «στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την ανάγκη προστασίας των κητωδών, η οποία δεν έχει μέχρι τώρα αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr