Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε την Ελλάδα

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί καθαρίζουμε:

• Στην Αίγινα. Σε συνεργασία με το δήμο Αίγινας και εθελοντικές ομάδες του νησιού θα γίνει καθαρισμός σε πάρκα και πλατείες γύρω από το λιμάνι της πόλης. Θα γίνει καθαρισμός στις πλατείες Εθνεγερσίας, Μαρκέλου και Καποδίστρια. Τα σημεία συνάντησης είναι οι παραπάνω πλατείες. Η δράση είναι στο πλαίσιο του οικολογικού φεστιβάλ που γίνεται στο νησί.

• Στο Αιγάλεω. Συνεργεία του δήμου Αιγάλεω θα καθαρίσουν (ξανά) από σκουπίδια και αφίσες τη γέφυρα επί της Ιεράς Οδού & Κηφισού (είχαμε πραγματοποιήσει καθαρισμούς στις 20/08, 10/09).

• Στον Κουβαρά. Σε συνεργασία με το δήμο Σαρωνικού και εθελοντικές ομάδες της περιοχής θα γίνει καθαρισμός στο δάσος του Κουβαρά. Σημείο συνάντησης: Η εκκλησία της Υπαπαντής.

• Στην Κέρκυρα. Οι Καντουνίστας θα καθαρίσουν την πλατεία Σπιανάδα από αφίσες, συνθήματα στους τοίχους και γκράφιτι.

Παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού, το Σάββατο και την Κυριακή 17 & 18/09 θα λάβει χώρα μια αξιόλογη πρωτοβουλία του δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου. Διοργανώνεται δράση για την συγκέντρωση σχολικών βιβλίων και υλικών. Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, θα λήξει στις 2 το μεσημέρι και όσοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολικά υλικά: όπως μαρκαδόρους, μπογιές, παλιές σχολικές τσάντες κλπ. Όλα τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η δράση θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλέκα», στην πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου. Περισσότερες πληροφορίες στο Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου.


Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πηγή: skai.gr