Κλείσιμο

Το Σάββατο καθαρίζουμε

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095.

Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Το Σάββατο στις 10 το πρωί καθαρίζουμε:

• Στο νησί Φλέβες. Όσοι εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, θα καθαρίσουν από σκουπίδια τις ακτές του νησιού, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού. Οι εθελοντές θα μεταβούν στις Φλέβες με πλωτά του Πολεμικού Ναυτικού.

• Στο Αγκίστρι. Ο δήμος Αγκιστρίου, με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, θα καθαρίσουν τις παραλίες Σκάλας, Μεγαλοχωρίου, Δραγονέρας, Απονήσου και Χαλκιάδας, καθώς και το δάσος του νησιού.

• Στο Μαρούσι. Συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου θα καθαρίσουν το χώρο, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου που συνδέει τη Λεωφ. Κηφισίας με το εμπορικό κέντρο The Mall. Αρωγός στην προσπάθεια θα είναι και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).
Σημείο Συνάντησης: Η είσοδος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

• Στο Αιγάλεω. Συνεργεία του δήμου Αιγάλεω θα καθαρίσουν (ξανά) από σκουπίδια και αφίσες τη γέφυρα επί της Ιεράς Οδού & Κηφισού. (είχαμε πραγματοποιήσει καθαρισμό και στις 20/08)

• Στην Καλλιθέα. Συνεργεία του δήμου Καλλιθέας θα καθαρίσουν τη νησίδα ανάμεσα στη νέα παραλιακή λεωφόρο και τις γραμμές του ΤΡΑΜ, μετά την Εσπλανάδα.

• Στη Λαμία. Συνεργεία του δήμου Λαμιέων, με τη στήριξη του συνεργαζόμενου με τον ΣΚΑΪ ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2, θα καθαρίσουν το κάστρο της Λαμίας
Σημείο Συνάντησης: Το άγαλμα του Αχιλλέα στον Αγ. Λουκά.

• Στη Χίο. Φορείς και εθελοντές, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου ,το δήμο Χίου και το συνεργαζόμενο με τον ΣΚΑΪ, Ράδιο Αλήθεια 95.5, θα καθαρίσουν τις εκβολές των χειμάρρων Βροντάδου από σκουπίδια.
Σημείο συνάντησης: Δασκαλόπετρα

• Στην Γλυφάδα. Ο σύλλογος νέων της Γλυφάδας «Ώρα για Δράση» διοργανώνει έναν ακόμα καθαρισμό, ο οποίος θα γίνει στην αναδασωμένη περιοχή του Υμηττού, στα όρια των δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης, δίπλα από το "Νταμάρι του Βλάχου".
Σημείο συνάντησης: Η συμβολή των οδών Κύπρου και Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα.
Πηγή: skai.gr