Κλείσιμο

Εκστρατεία του ΣΚΑΪ για την περιοχή του Ελαιώνα

Ο ΣΚΑΪ από τις 28 Αυγούστου ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιοχή του «Ελαιώνα». Ο ιερός χώρος των αρχαίων Ελλήνων, εκεί όπου φύτρωσαν τα δένδρα της ελιάς με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς, σήμερα είναι παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια με συνεχή υποβάθμιση και βιομηχανική εκμετάλλευση.

Μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, με παρουσιαστή τον Άρη Πορτοσάλτε, με ρεπορτάζ και καταθέσεις απόψεων ανθρώπων, που έχουν ασχοληθεί με τον «Ελαιώνα», παρουσιάζουμε την ιστορική του αξία, αλλά και το σύγχρονο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη ζωή των Αθηναίων.
Ο «Ελαιώνας», έκτασης 9.000 στρεμμάτων, περιμένει τη φροντίδα μας.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (29-08 ΕΩΣ ΚΑΙ 11-09)

Ο ΣΚΑΪ, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής αξίας της περιοχής, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το «δένδρο της ελιάς». Όσοι από εσάς επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12 τα μεσάνυχτα, στο elaionas.skai.gr.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν από κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους: Χρύσα Βέργη, ζωγράφο, Γρηγόρη Αντωνιάδη, Communications and Media Director Unilever Hellas και Νίκο Τσιμούρη, Art Director της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Ως έπαθλο στους τρεις πρώτους θα δοθεί το «λάδι της χρονιάς» (25 λίτρα στον καθένα). Πέραν των τριών πρώτων νικητών, οι επόμενοι είκοσι θα λάβουν δώρο για τη συμμετοχή τους από ένα 2L Άλτις Παραδοσιακό. Η τελετή βράβευσης των νικητών φωτογραφίας, με θέμα το ελαιόδεντρο, θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα «Ελαΐς» στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της Ελαΐς, στη λεωφόρο Πειραιώς 74.


ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΕΛΑΙΩΝΑ» 11 ΚΑΙ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ακόμα, ο ΣΚΑΪ διοργανώνει ξεναγήσεις στην περιοχή του «Ελαιώνα». Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να λάβετε μέρος στις ξεναγήσεις, καλέστε στο 210-4800170 έως 4 και δηλώστε τη συμμετοχή σας σε μία από τις δύο ημερομηνίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το σημείο συνάντησης για τη μεταφορά στο χώρο της ξενάγησης θα είναι το Σύνταγμα επί της οδού Φιλελλήνων (στο parking).

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν επιλεγμένα μέρη του «Ελαιώνα» με καταληκτικό προορισμό τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Εκεί θα ξεναγηθούν από την Πρυτανεία της Σχολής στον κήπο της Γεωπονικής Σχολής. Στο τέλος της περιήγησης θα τους περιμένει μικρός μπουφές. Μετά το πέρας της ξενάγησης οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στο Σύνταγμα.


Πηγή: skai.gr